Szemrád Nándor írásai

A tudományon túli tudomány

2020. május 07. 21:43 - Szemrád Nándor

…avagy kinek szól, hogy működik az asztrológia – és mit mond a világjárványról?

Az itt következő beszélgetés márciusban készült egy hazai sajtótermék részére. Aztán a sors kifürkészhetetlen akaratából valahogy elsüllyedt a legendásan mély szerkesztőségi fiókok egyikében… Gondoltam, várok pár hetet, hátha valamiképp mégis felbukkan az iratköteg felszínére (nem irigylem azt a fiókot), ha már egyszer elkészült, dolgoztam vele én is, az újságíró is… Ez sajnos azóta sem történt meg, én pedig akkor most közzéteszem itt, a saját blogomon. Még aktuálisak a benne foglaltak. Nem vagyok igazán híve a „pozitív gondolkodásnak”, és nem vagyok olyan, aki állandóan mindenben keresi a jót, de így ez az írás most hosszabb lehet, mert az újság keretei nem engedtek volna meg ekkora terjedelmet.

Az égitestek jelzik minden ember és minden ország sorstendenciáit, csak érteni kell a megfejtésükhöz, állítja az asztrológia. Sőt, az egyes országok horoszkópján keresztül akár a világ folyására is lehet következtetni. A koronavírus-járvány és várható alakulása vajon meg van írva a csillagokban? Szemrád Nándort kérdeztük, aki évtizedek óta, hivatásszerűen foglalkozik az asztrológiával.

– Ki hisz ma a csillagfejtésben? Csupa hiszékeny ember?
– A hiedelmek nem épülnek szigorú, egzakt csillagászati alapokra, nem írják le ívperc pontossággal a fölöttünk elvonuló égitestek pozícióját, és nem alkotnak belőlük precíz, több lábon álló következtetéseket.
– De azt csak nem tagadja, hogy másképp gondolkozik az asztrológia, mint a természettudomány.
– Persze hogy másképp. A mi ismeretelméletünk spirituális. A tudomány analitikus gondolkodásához hozzátesszük az analogikusat és az intuíciót. Az igaz, hogy a jelenkor embere számára a valóságot nagyjából le lehet írni fizikai, matematikai és biológiai törvényekkel. Mi azonban abból indulunk ki, és minden komoly spirituális megközelítés abból indul ki, hogy a régmúlt embere ennél többet észlelt a világból. Ma az átlag nem érzékeli az úgynevezett asztrális dimenziót, amely meggyőződésem szerint ezt a négydimenziós fizikai valóságot kiegészíti. Sőt, ez utóbbi nem is igazán értelmezhető nélküle.
– Tehát önök is úgy kezdik, hogy leírják az égitestek mozgását, utána viszont elköszönnek a tudományos módszertől?
– Az asztrológia ennek a bizonyos láthatatlannak a láthatóval való összefüggéseit keresi. Mi nem teszünk mást, csak a mai tudományos megközelítés tiszteletben tartásával áthozzuk a régen ismert asztrális törvényeket az objektív valóságba. A csillagvilág hatásai a születendő lélek „burkolatán” képeznek lenyomatot.
– Ha jól értem, a születési horoszkópra utal.
– Igen, és ez minden embernél egyedi, ellentétben azzal a lebutított általánossággal, amit a magazinok heti, havi horoszkóp címen közölnek. Tudni kell hozzá az adott személy születési helyét, illetve az idejét lehetőleg percnyi pontossággal. Így meghatározható, melyik jegyben járt a születés pillanatában a Nap, illetve melyik jegy – az állatövi jegy nem azonos a csillagképpel, amelyikről a nevét kapta! – kelt fel éppen a horizonton a születési helyről nézve; utóbbi lesz az aszcendens, a személyiség jelölője. Ezek képezik az alapját az úgynevezett házbeosztásnak, az adott bolygóállások pedig táblázatokból kikereshetők. Ma már ezekre villámgyors programok vannak, pár évtizede még papíron, vonalzóval, szögmérővel jelölgetett az asztrológus.
– Hogy lesz ebből a személy általános jellemzése sorstendenciákkal, várható anyagi helyzetével, egészségével, hivatásával, társkapcsolataival stb.?
– A horoszkóp házai megfelelnek az egyes életterületeknek, mint pénz, munka, otthon, világnézet stb. Így az illetőnek a különböző sorsterületeken kiküzdhető eredményeit tudjuk föltárni, illetve a rá váró jövő tendenciáit. Magasabb szellemi szintű ember ugyanazt magasabb szinten fogja megélni, mint egy „fizikaibb”, földközelibb. A fényszög pedig a bolygók egymástól való távolsága. Az egyes házakban a születéskor tartózkodó planéták viszonyaiból azt lehet megtudni, hogyan hat az egyik életterület a másikra. Például a kettes ház összefüggése a kilencessel jelenti, hogy az adott személynek külföldről van pénze, ha a hatossal, akkor munkából, ha az ötössel, akkor vállalkozásból. Az elemzésnek az alapjai megtanulhatók, de valamennyi intuícióra is szükség van.
– Térjünk rá a nagyvilágra. Sajnos van némi aktualitása a világhelyzet boncolgatásának.
– Aki olyat ígér, hogy ő majd fölállítja a Föld születési képletét, az dilettáns vagy szemfényvesztő, hiszen nem tudható a Föld születésének a napja, az a prehisztorikus múlt homályába vész. De beszélünk azért mundánasztrológiáról, megragadhatók a nagyvilág történései. Az állatövi jegyek ugyanis ott vannak időtlen idők óta. A gyakorlatban egyes országokra szoktunk horoszkópot készíteni.
– Mi a legnagyobb földrajzi egység, amire képlet fölállítható?
– Egy adott ország, egy államalakulat. Az állam megalapítására, az új államforma kikiáltására, illetve az uralkodó megkoronázására készíthetünk képletet. Az így kiszámított horoszkóp mutathatja az adott államalakulat lehetőségeit, sorsának alakulását, anyagi helyzetét, a népesség és a vezetők viszonyát.
– És hogy jutunk el az országtól a nagyvilágig?
– Ilyenkor is csak az egyes országok „születési horoszkópjából” lehet kiindulni. Mindenféle horoszkópban tizenkét ház van, ami analóg a tizenkét jeggyel. Így a Kos megfelel az első háznak, a Bika a másodiknak és így tovább. Mundánképletben a jegyeknek nagyobb a jelentőségük, mint a házaknak.
– Viszont ha én mondjuk Budapestről, Vuhanból vagy Bergamóból nézem az eget, mást és mást fogok látni. Hogy tudok akkor így mégis következtetni a nagy egészre?
– Minden egyes városnak és országnak más a házhelyzete. A bolygók nagyjából ugyanúgy állnak egy adott percben, de a horoszkópházak egymáshoz való viszonya és az aszcendens teljesen eltérő. Az Északi-sarkon például lehetséges olyan ház is, ami 7 fokot foglal magában, míg egy másik 80-at! Összehasonlításul: Magyarországon nem létezhet 17 foknál kisebb ház, és nem nagyon van 65 foknál nagyobb sem. Így a bolygók egész másképp „helyezkednek el” Japánból nézve, mint pl. Ausztráliából. Az aszcendens, amit Tokióban állítok föl, a tokiói szülöttekre érvényes sorsot fogja mutatni, míg egy tasmaniai a tasmaniaiakét.
– Az tehát igaz, már ha jól értettem az előbb, hogy ha a Föld bármely pontjáról nézem az eget, ugyanazokat a bolygókat nagyjából ugyanazokban a jegyekben találom?
– Igen, legfeljebb plusz-mínusz néhány óra eltéréssel, mivel minden tájegységnek más és más helyi ideje van. Tehát az egyes sorstendenciák mindig az adott ország helyzetén keresztül fognak megnyilvánulni! Egy nap süt ránk, de mindenhonnan máshogy látszik. Ugyanaz az erő itt épít, ott rombol.
– Jelen helyzetben nyilvánvalóan a világjárvány érdekel mindenkit legjobban… Mi olvasható ki a csillagokból? Nézzük először a világtendenciákat.
– Február elején ment át a Merkúr a Halak jegyébe. A Merkúr az asztrológiában jelenthet betegséget, illetve másodlagosan a sajtó, a média szimbóluma is. A Halak jegy mint a 12. ház titkos csoportok, páholyok, illetve magukat az emberek elől elrejtők képviselője. Sajnos a Neptun is a Halak jegyében áll, még hosszú évekig. A Merkúr is ott rohangál néhány hétig a Halakban, és érinti a Neptunt, akár háromszor. Így egy rendkívül ködös konstelláció alakulhat ki; ez a két bolygó még jó fényszögben sem képes pozitív események megjelenítésére. Az egész járványmizéria eme fényszöggel hozható összefüggésbe. Február 19–20-án állt együtt a Merkúr és a Neptun, és nagyjából április elején lesz a következő ilyen együttállás. Sajnos.
– Ez rossz? És mit jelent ez a köd? Hogy nem tudható pontosan, mi történik?
– A Halak és a Neptun, amely annak uralkodó bolygója, a nagyon zárt vagy titkos csoportok által birtokolt tudás jelölője. A két bolygó minden fázisban csak gyengíti egymást. Ha ilyen konstelláció van az égen, akkor minden világméretű esemény mögött meghúzódhat ködös vagy ártó szándék!
– Mondjon pár kulcsszót. Mi a Halak jegy analógiája?
– Ezúttal sajnos elég a negatív aspektusait kiemelnem: titkos szekták, szabadkőműves-páholyok; katonai létesítmények parancsnoksága; laboratóriumok; kémelhárítás; átverés; (kémia, vegyipar, filmipar); és minden, ami illékony és megfoghatatlan. Az egészet belengi a megtévesztés szelleme. Megemlítendő másfelől, hogy az asztrológia két „legrosszabb” bolygója, a Szaturnusz és a Plútó együtt áll a Bakban már ennek az évnek a legelején. A Plútó titkokat és sok esetben komoly összeesküvéseket, titkos hatalmi koncepciókat jelent. A Bak jegy és a Szaturnusz viszont a kormányt, az elitet, illetve a mindenkori állam legmagasabb irányítóit. Március 31-én, illetve április elsején megy át a Mars a Vízöntőbe. A Mars erőszakos bolygó, a Vízöntő a szabadságot és a jótéteményeket jelzi. Lehet, hogy ekkor akarnak majd bizonyos szervezetek pozitív és a járvány hatásait semlegesítő dolgokat csinálni a világon? Úgy érzem, lesznek országok, ahol rádöbbennek arra, hogy mi a megoldás, és keményen, határozottan elindul egy gyógyulási folyamat, de lesznek olyanok is, ahol a Mars mint erőszakos rendfenntartó erő lép föl, és durva dolgok szabadulhatnak el.
– Mi lehet a megoldás? Vakcina, gyógyszer?
– Erre csak akkor tudnék válaszolni esetleg, ha több tucat ország horoszkópját megvizsgálnám. A Mars uralmi helyzete miatt annyi látszik, hogy gyors, drasztikus és hatásos megoldások jönnek, és egyes országok így felszabadulnak. Április legelején a Jupiter és a Plútó áll együtt, ami szintén jelentheti, hogy egyes országok vezetőinek már vannak titkos tervei, rejtélyes megoldási módozatai a vírust illetően, de ez még kevés. Áprilisban azonban a Szaturnusz is a Vízöntőben jár. Így a kormányok komoly jótevőként fognak fellépni. De ez is kétértelmű konstelláció, mert a Szaturnusz az egyik legrosszabb bolygó. Lesznek vezetők, akik valóban pozitív megoldásokat hoznak, de lesznek, akik egész népüket bezárják majd, mert ők így látják jónak. Lehet, hogy az északi országok és az oroszok képesek majd uralni a helyzetet, esetleg idevehetjük a lengyeleket is. Július elején aztán már minden kicsit oldódik, mert a Mars belép a Kos jegyébe: kreativitást, tetterőt, helyreállítást látok bizonyos területeken, főleg a Kos-országokban (Németország, Nagy-Britannia). A Mars itt tartózkodik egészen az év végéig, így a második fél év már egy kicsit jobb lehet, mint az első. Év végére nagyjából helyreállhatnak a dolgok.
– Nézzük Magyarországot.
– A Mars a mi esetünkben a vezetőket is jelenti. Ez alapján idén tavasszal Magyarország vezetése igen keményen és erősen lép fel, legalábbis a külvilág szemében. Ha továbbmegyünk, láthatjuk, hogy júniusban a Merkúr az ország hetes házában lesz. Ez nagyjából augusztusig marad így. A Merkúr sajtót, médiaközléseket jelent, míg a hetes ház jelöli a nyilvánosságot és az ország ellenségeit is. Valószínűleg az EU területéről jöhetnek sajtóbeli kritikák egész nyáron, mivel a már említett Szaturnusz már márciusban a Vízöntő 1. fokára lép, támadva hazánk Napját. Ám a Vízöntő jegy jótékony hatása Magyarországra is érvényes lehet. Reméljük, hogy az év második felében a hazai sajtó képes lesz Magyarországot megvédeni. Van azonban egy másik nagyon fontos üzenete is ennek a szaturnuszi átmenetnek. A Szaturnusz június végéig itt tartózkodik, a Vízöntő 1. fokán. Itt nem csak arról lehet szó, hogy országunk politikai ténykedését éri bírálat, hanem a bevándorlás által gerjesztett feszültségek is lecsapódhatnak, hiszen a későbbi, nyári merkúri konstelláció erősen érezteti, hogy határainkon mozgolódás támad.
– Tágabb kitekintésben mi várható?
– A Bakban lévő Szaturnusz–Jupiter–Plútó-együttállás a világ vezetőinek felelősségét, illetve esetleges tévedéseit illeti. A Szaturnusz júniustól újra visszatér a Bakba, de jövőre már végig a Vízöntőben lesz. A problémákat addig kell megoldani.

Szögi Rajmund

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemradnandor.blog.hu/api/trackback/id/tr2715669628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása