Szemrád Nándor írásai

Katarzis

2017. október 13. 16:39 - dangbird

Az írás eredetileg megjelent: 2013. 01. 20.

Hatalmas fejlődést várunk, és a spiritualitás égisze alatt bekövetkező rejtélyes dolgokra számítunk. Sokan vannak, kiknek gondolkodásuk változik, s reménykednek a fölfelé lépésben. Mások csak néznek, s nem értik, hogy ateizmusuk s az anyagi világba vetett hitük miért nem segíti őket ki a válságból, amelybe kerültek. Valahogyan persze mindenki érzi a változás szelét. Ennek a valóságnak lassan vége, átveszi a helyét valami új ütemterv – valami, aminek mibenlétéről csak keveseknek van fogalma. Átütő erejű krízisek, erkölcsi devalválódás, válságba kerülő életfilozófiák, mind-mind jelzik, hogy valami már nagyon nincs rendjén.

Menjünk le egy kicsit a fizikai valóságba. Látható, hogy a szíriai háború, az Arab tavasz és az egyre fokozódó merényletek mögött értelmes szellemi koncepciók állnak. Mintha most az utolsó időkben a lelkek egy hatalmas összecsapásra készülődnének. Valóban eldőlhet, hogy ki marad, és ki az, aki megy. Aki most meghal, a két létezés közötti világban talán tényleg dönthet, hogy hova kerül, s majd mit akar megélni. Lehetséges, hogy későbbi inkarnációiban messze elkerül innen, de az is lehet, hogy visszajön valamilyen formában.

Nézzünk szét Magyarországon! Sokan nem látják, hogy mi folyik valójában hazánk ellen. A nyugatnak nem tetszik Orbán sajátságos politikája, s nem pusztán hatalmi erőfitogtatás miatt bánik úgy Magyarországgal, ahogyan. Látomásaimban egy szörnyű, összeomlás szélére jutott Magyarország víziója sejlik fel. Mintha valakik erre ítéltetnék Magyarországot, rákényszerítvén egy küldetésével nem párhuzamos útra. Az összeomlás az embereket váratlanul érheti, s egyik napról a másikra szakadékba juttathatja hazánkat. A magyarság felelőssége, hogy átlássa; kardinális szerepkörben van Európában, s ne hagyja veszni az értékeit, mentse meg önmagát.

Egyébként az egész világ forrongó katlanná válhat 2013-ban. Valószínűleg egy hosszú katasztrófa-sorozat veszi kezdetét, mely viszonylagos békék, és újra kirobbanó feszültségek sorozatából áll. Kis korszakok lezáródnak, majd újabbak jönnek létre. Néhány évszázadig tart mindez, s aztán vége lesz eme hányattatásnak. A harmadik évezred közepe táján lezárul végre az emberiség eme jelentős, ám igen sötét periódusokból álló korszaka. Eltűnik a homo sapiens, s szerintem ennek kezdeti fázisáig már csak néhány hét van hátra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemradnandor.blog.hu/api/trackback/id/tr7312969819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása