Szemrád Nándor írásai

Nándi válaszol

2017. október 13. 16:08 - dangbird

Az írás eredetileg megjelent: 2010. 05. 24.

Tisztelt Olvasók!

A kommentekben feltett kérdésekre válaszol Nándi az alábbiakban. Bátran kérdezzenek továbbiakban is!

  • prelives kérdése:
    Akkor mi a mi utunk, mint egyénnek itt a földön, hogy találhatjuk meg a fényt, ha eszközünk-lehetőségünk-tudásunk nincs hozzá?
    Hitlert fel akarták használni (más utakon járók)-mint szövetségest, de mégse úgy alakult…
    és van még új szövetséges, aki ami kiemelhet?

Kedves Prelives!

Nagy munka, ha valaki önmagán dolgozik. Nem elképzelhetetlen egy kiemelés, de komoly jellem és karakterváltozás szükséges ahhoz, hogy észrevehető átlakulások jöjjenek létre. Mindenki a saját portáján tegyen rendet! Nem szabad azonan semmilyen jutalmat várni. Krisztus azt tanítja, ha pénzt adsz valakinek, azt úgy tedd, hogy senki ne lássa. Nem azért kell magasabb erkölcsre szert tenni, hogy aztán mindnki előtt prédikáljunk, s agunkat többnek gondoljuk, mint a másik.

Tenni tehát annyit kell, amennyit érzünk. Hitünkhöt hűen élve , mindenkit megértve, bűnt elkerülve, mindenképpen jön a segítség.

zui Says:
Azt írod, hogy” Még a titán nemzedék megteremtése előtt rendkívül sok atlantiszi szellemcsalád hagyta el a Földet, mert nem értettek egyet a teremtést legdurvábban végrehajtani akaró sötét szellemcsaládokkal.”, majd a Földet elhagyókat később visszahívták, de eléggé tehetetlenek voltak az “elrontott” emberekkel, s segítségül hívtak(engedély nélkül) néhány “sötét” szellemcsaládot. Ezek kik voltak?
Kíváncsi lennék arra, hogy ha egy léleknek mégis sikerül “tisztává” válnia, akkor milyen lehetőségek állnak előtte? Van-e egyáltalán ilyen neki?
A Más Utakon Járóknak kik a szellemcsaládjai? Lehet róluk valamit tudni?

Kedves Zui!

Ha egy lélek tisztává válik, akkor valóban több választás áll előtte. Elvileg elmehet más planétákra is (harmadik negyedik szintű bolygók), de elképzelhető, hogy néhány ezer év nirvanisztikus állapot után újra megjelenik a Földön. Aztán a ciklus befejeztével megint elérkezik egy döntéshelyzetbe. Ha már megunta a primitívebb szintű planétákon való inkarnálódást, fölmehet ötödik vagy hatodik szintre is.

A más utakon járok szellemcsaládjairól annyit lehet tudni, hogy valószínűleg nagyobb részt Lemúriai szellemiség van bennük. Annál is inkább igaz ez, mivel ők nem voltak átitatva azzal az atlaniszt annyira jellemző brutáis, ösztöni durvasággal, amely végülis az egész emberi faj lesüllyedéséhez vezetett. Ők mindig a békét keresték, illetve azt a tudást, amely az egység tudaton és az élet élveztén alapult. Nem akartak létezni, s nem a különvalóság vezette őket, mint az atlantiszi szellemiséget. Ők az anyag szublimálását tűzték ki célul, s nem az anyag meghaladását, mint a földi jógi vagy mágus.

  • Kang Says:
    Bűzlik nekem az a “világ”, amit Ti “építetek” Nándi… kíváncsi vagyok, mi fog majd ebből az egészből kisülni.
    Igazából az “ébresztés” és az “altatás” közti különbségeken filozofálok magamban. Mert vajon létezik féligazság; igazság, igazabb; legigazabb?

Kedves Kang!

Nincs ennek a világnak semmilyen szaga!  Tulajdonképpen semmi újat nem mondunk, csak azt, amit már a nálunk jóval nagyobbak az emberiség első napjaitól kezdve mondanak. Buddha, Zarathustra (Zoroaszter), Jézus, ugyanúgy elmondta, mit kellene csinálni. Az emberek persze soha nem értették meg őket. Csak keveseknek adatott meg, hogy eme nagyok életében már elsajátítsák az általuk adott tudást. Pedig ez nem áll másból, mint a hallatlan önfegyelemből, meg abból, hogy mindig azt tedd, amit szeretnél, ha veled is tennének. Ha nem bántasz senkit, nem hazudsz, nem lopsz, s nem vered át folyton az istent mint a balga földi teremtők, akkor semmi poblémád nem lehet. Azért tűnünk végletesnek, mert mi ezt ki is merjük mondani  és nem mások háta mögé bújunk, mint sok szabadkőműves, vagy magát istennek mondó felfuvalkodott tanító.

Nándi

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemradnandor.blog.hu/api/trackback/id/tr3612969459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása