Szemrád Nándor írásai

Több síkú valóság

2018. január 27. 11:34 - dangbird

Kettős és hármas rendszerekben az élet egész más, mint a  mi Naprendszerünk valóságán belül. Két vagy három – esetleg több csillag kering egy közös tömegközéppont körül. Egy ilyen rendszer egyik bolygóján kialakul a kultúra. Ha mondjuk a lények emberszerűek is, és tegyük fel, fizikai létsíkon élnek, mégis minden teljesen másképp alakul, mint egy Föld-típusú bolygón. Soha nincs teljes sötét. Soha nem kell alvás. Ez egyfelől azért van, mert több Nap is világít, másfelől pedig a bolygók pályája másmilyen, mint az „egyes” rendszerekben. Az ő kultúrájukban, monda- és mesevilágukban nem a jó és rossz, fehér és fekete, árnyék és fény duális ellentétpárja alakítja a mindent meghatározó alapelveket. Nincs szükségük alvásra – és persze éjszaka nem lévén, nem is programozzák az asztráltestüket bizonyos irányító erők, helyette magasabb síkok és tudattartományok valóságán belül pihennek, illetve végeznek munkát.

A Tudás mindenki számára hozzáférhető, és az energia sem kerül „pénzbe” (ez utóbbi az adott lény fejlettségétől függően használható, mennyiségét, felhasználhatóságát tehát az adott lény szellemi kvalitása határozza meg).

Említettem a bolygó pályaelemeit. Nos, egy ilyen többes rendszerben akár 30-35 bolygó is keringhet kettő vagy három csillag körül. Egyik spirál, másik fektetett nyolcas, esetleg csavar vagy kettős spirál, hurok, szabálytalan ellipszis formában is róhatja pályáját. Egyértelmű, ha egy ilyen bolygón élet létrejön, az időt is egészen másképp élik meg. Nincs az időnek linearitása, és egy adott lény a sorsába beleavatkozhat úgy, hogy manipulálja maga körül a teret. Természetesen az Egó fogalma sem hasonló a fent említett civilizáció számára, mint nekünk, embereknek. Nincs egy adott pillatvalóságra fókuszálódó, szubjektív énazonosság – amely beszűkít egy adott jelenre. Nem szubjektumra korlátozzák magukat. A Sors tehát játszódik, de ha egy lény úgy látja, hogy problémái vannak, szinte leállíthatja az egész életfilmet, és közben eltűnhet, vagy egy alternatív valóságba, vagy nálánál is nagyobb szellemi közösségek tanácsát kérve egy más idősíkba. Így aztán javíthat, s ha úgy érzi, egyszerűen beugorhat újra az oksági láncolatok közé, hogy folytassa ott, ahol abbahagyta. Vannak rendszerek, amelyekben 2-3, de akadnak olyan is, amelyekben 5-6 ilyen lehetősége van egy lénynek. A lények több síkon tudatosak, és mivel rengeteg javítási lehetőség van, általában 3-5 inkarnációt élnek meg egy adott bolygón. Aztán följebb kerülnek olyan planétaláncokra, melyeken már nem használnak a létezés bázisaként se fizikai, sem éteri síkot.

De hogyan zajlik életük? Megy az eseménysor az adott karmának megfelelően, de egyszer csak, két pillanat között, megáll. Mint említettem, a lény egyszerűen váltani akar, és egy új életfilmbe „ugrik” be, amely nagy vonalakban megegyezik az „eredetivel”. A lény aztán arra is képes, hogy visszaugorjon az eredetibe, vagy még egy harmadik verziót is átéljen úgy, hogy tetszőleges pillanatban az életfilm leáll, és egy másik eseménysor indul fel, mert oda ugrott be. Egy idő után persze a lény számára teljesen elveszíti a jelentőségét, hogy melyik az ún. „eredeti”. Ez nem is lényeges, hiszen a tudatában három létezés egyszerre játszódik le. A személyiség ugyanaz, nagyjából a főbb vonalak megegyeznek, néhány szereplő, részlet, és a kosztüm persze más. A lény egy idő után már szinte egyszerre van jelen minden létezésben, és több szinten is tudatos. Számára ez már szinte gyerekjáték.

A lényeg tehát, hogy az egyik életfilm tetszőleges pillanatában be lehet iktatni egy ún. „kiugrót”. Itt mintha minden leállna, és a lény egy egészen más, de mégis hasonló életverzióba ugrik át.  Mindegyikben teljes jogú szereplőként éli meg magát. Így lesz ún. több szintű énazonossága, amely a kozmikus tudattartományba való belépés igazi feltétele.

Joggal kérdezhetitek, hogy egy ilyen lény mennyire valóságos életet él meg, és hogy a szereplői nem álomszerűek-e. A válaszom, hogy természetesen teljesen más az ő valóságuk, mint a miénk, és bizony az egész eléggé álomszerű. A különböző cselekvés- és történéshalmazok és a különböző szereplők szintén ugyanúgy álomszerűen élik meg az adott lénnyel való kapcsolatot, ahogyan ő megéli a többi szereplőt. Hangsúlyozom azonban, hogy egy ilyen bolygón nem is kell egy ún. „komoly” létezés, hiszen számukra egyfajta játék az, és a tudat fejlődése a fontos, nem az életben maradás, meg az energia elrablása a cél, mint a Földön.

Amit most fogok írni, meghökkentő lesz. Sajnos itt is, a mi bolygónkon is van ilyen, csak mivel az emberi faj tudata korlátozott és beszűkült, nem vesszük észre a szerepcseréket. Előfordul olyan, hogy bizonyos alternatív síkokról behoznak egy adott ember karmájába más szereplőket azért, hogy az életét valamilyen szinten bonyolítsák. Természetesen a „szereplő” ugyanaz, de mégis más egy kissé, hiszen ő egy másik síkon élte meg ugyanazt, mint amit az adott illető élt meg ezen a síkon. Az illető, akit kicseréltek, későn veszi észre azonban, hogy mi történt, és bár furcsán kezd viselkedni, igazán kevés embernek tűnik föl, hogy valami nem stimmel. Nyilván őt azért hozzák ilyen helyzetbe, mert akikkel találkoznia kell, azoknak karmájába valami csavart akarnak belerakni. Nehéz megítélni, hogy ez karmikusan mennyire rossz vagy jó, helyes vagy helytelen, de az biztos, hogy az emberi faj nem tud róla, és így semmiképpen nem építő jellegű!

Azok a szereplők, akik a kicserélttel találkoznak, valójában igen furcsa benyomást éreznek, de természetesen az események kauzális folyása nem állhat le. Egyesek érzik, hogy valami nem stimmel, de nem tudják megfogalmazni. Mások szinte tudják, hogy baj van, de nem merik mondani. Vannak persze, akik abszolút nem sejtenek semmit, de mindhárom csoport azt szenvedi el, ami egyben logikus is, hogy valamilyen formában a történések egy kicsit másképp realizálódnak majd. Más eseményekhez más történések kapcsolódnak, s így a cselekmények, a medrükből kilépve, kicsit változtatott formában jelennek meg. Ez persze mindig is jellemezte a földi irányító erőket, hiszen ők valójában az egész rendszert manipulálják.

Vizsgáljuk meg az eltérített személy szempontjából az eseményeket! Azért, hogy a másik valóságból átröpített személy ne találkozzon az ún. valódival, furcsa dolgokat vesznek igénybe az irányító hatalmak (azt persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezt nem átlagemberekkel csinálják, hanem menekülőkkel, terroristákkal, politikusokkal, ezekkel a keresett szélhámosokkal, vagy azokkal, akik hosszú ideje körözve vannak, esetleg eltűntnek nyilvánították őket). Az illetőt, mielőtt a másik alteregója megjelenik, valahogy eljuttatják nagyon messzire, külföldre, akár fenyegetés, akár kényszer, akár bűncselekmény által. Általában ott is marad hosszú-hosszú ideig, akár az élete végéig, ahol más nevet kell felvennie, és talán még más külsővel is jelenhet meg, így igazán nem lehet feltűnő, hogy a szerepcsere létrejött. Az is előfordul, hogy a valódit megölik, holttestét azonban eltüntetik – az alteregó pár napon belül megjelenik, és így igazán nem sokan tudnak arról, hogy mi történt azzal a bizonyos valakivel.

Láthatjuk tehát, hogy valójában a több síkon folytatott létezés, több szintű énazonosság nem igazán a sci-fi világába tartozik, hanem valóságnak is föl lehet fogni. A baj csak az, hogy a mi bolygónkon a tudat még nem jutott el oda, hogy ilyen valóságok hatalmas dimenzióit fel tudja fogni. A mi értékrendünk még nagyon távol áll ezeknek a dolgoknak a valódi megértésétől, s éppen ezért az emberi faj tudatilag még nem illeszkedik bele a kozmosz más fajai által már használt és létrehozott hatalmas tudatmezőbe. Néhány ismeret persze még korai is lenne, hiszen egyes embercsoportok még gyerekcipőben járnak, és nem lennének képesek megbirkózni azzal a hatalmas energiamennyiséggel, amelyet bizonyos dolgok tudása jelentene.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemradnandor.blog.hu/api/trackback/id/tr8413606941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása