Szemrád Nándor írásai

A szellemi vakság

2017. október 13. 16:45 - dangbird

Az írás eredetileg megjelent: 2014. 03. 12.

Nem akarok ’Besenyő Pisti’ szindrómába esni. Nem én mondom meg, hogy „mi hülyeség, mi nem az”. Mégis van hozzáfűznivalóm néhány jelenkori magyar problémamegoldásnak vélt szellemi koncepcióhoz. Sokan vélik, hogy a globális gazdasági, ökológiai, és demográfiai problémák miatt vidékre kell költözni a közeljövőben. Számtalan embernek ez sikerült is, és a fővárosból leköltözvén virágzó gazdaságot tart fenn vidéken, Őket becsülöm, írásom nem nekik szól. Az azonban szellemi vakság, hogy ez az út mindenki számára nyitva áll. Bizonyos, hogy nem véletlenül születik valaki városlakónak, és nem véletlenül lehet falusi. Már a Római Birodalom idején is meg lehetett különböztetni azt aki Rómában lakott, attól, aki valamely távoli provinciában élre le az életét.

A vidékre és ÖKO falvakba való költözés nem nyújt mindenki számára megoldást. De milyen reményeik is vannak az ilyen embereknek? Talán vidéken és a tanyákon nem robban fel a bomba, vagy nem jutnak el rablóbandák azért, mert az ember leköltözik a térképről? Ezt ma a tömegpusztító fegyverek és a terepjárók korában senki sem hiheti komolyan.

Szellemi degeneráltság kezd úrrá lenni az embereken. Sokan menekülnek mindenféle vallási, spirituális vagy gazdasági téveszme mögé, de nem látják a fától az erdőt. A legtöbb embernek először önmagán kellene úrrá lennie, s képesnek lenni arra, hogy fölismerje mi a célja valójában. Én 5 évet éltem vidéken, és irigylem azt, aki valóban megtalálja a helyét ott – de rá kellett döbbennem, hogy nekem nincs keresnivalóm egy tanyán. Az ember azzal foglalkozzon, aminek megvalósítása végett erre a bolygóra érkezett. Ha nem találja szellemi céljait, akkor nagyon nagy baj van. Különféle elmebeteg fantazmagóriák és megoldások leple mögé bújva soha nem lesz valódi irány, amelyet követhet.

Lehet, hogy sokan tévedtünk a nagy világégést vagy végső katasztrófát illetően.  Az is lehet, hogy az Irányítók manipulálják a teret és az időt, s ezért nem jönnek el bizonyos események, melyek a globális változások előhírnökei. Ez azonban nem mentség a szellemi vakságra. Sok embernek a városban kell maradnia -  bármi történik is. Ez a földi szellemiség emlékeztet egy nagy Átverés Show-ra. Hazudoznak és ármánykodnak a vezető rétegek, és a társadalmi és spirituális vezetők egy része is. Ez a vidék-őrület szerintem sötét lényiségek szférájából jön, amelyek félre akarják vezetni az embert. Jó lenne, ha erre próbálna fókuszálni az az embertömeg, amelynek a városban maradással van dolga. Az emberek megosztása és ilyen mértékű szétválasztása mindig is jellemezte az atlantiszi kultúrát. Ennek nem szabad bedőlni, mert nem a tiszta szellem és a valódi tudás hazájából jövő információ. Mindenki saját maga kell, hogy érezze, hogy mi az egyéni sorsfeladata, és nem menekülni kell, vagy túlélni, hanem megcsinálni azt, amiért idejöttünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemradnandor.blog.hu/api/trackback/id/tr6812969869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása